Budinca de cozonac la Multicooker

Postat de gaby_d in Dulciuri
14 Noi 2013 | 3588 vizualizari
Budinca de cozonac la Multicooker

Am mancat..3 felii! N-o avea ea chiar cea mai eleganta tinuta dar e BESTIALA! Daca n-aveti multicooker macar la cuptorul traditional s-o testati , e foarte foarte buna!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 4 felii cozonac
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Pune in vasul aparatului Multicooker 4 linguri zahar impreuna cu 2-3 linguri apa.

Selecteaza din MENIU programul Fry si apasa START.

Inchide capacul. Amesteca cam la 3-4 minute si lasa pana se caramelizeaza usor zaharul.

Intre timp bate ouale, galbenusurile si zaharul ramas.

Pune pe foc laptele impreuna cu smantana si adu-le la temperatura de fierbere.

Toarna-le in fir subtire peste ouale batute si omogenizeaza. Adauga zaharul vanilat.

Pune in vasul aparatului, peste zaharul usor caramelizat, cozonacul taiat cuburi mari.

Toarna amestecul de lapte si oua, selecteaza din MENIU programul BAKE, seteaza temperatura la 150 grade si apasa START.

Dupa 30 minute opreste programul de la butonul OFF, selecteaza din MENIU programul FRY si mai lasa 5 minute. Eu l-am lasat 10, ca nah..nu cunosc io asa bine aparatul :P dar erau suficiente 5 minute.

Verificati daca e copt introducand un cutit pe mijlocul budincii. Daca cutitul iese curat, atunci desertul e gata.

Daca nu e copt mai setati 10 minute programul BAKE, dar nu cred ca e cazul :)

Insist sa testati preparatul macar la cuptorul traditional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert inghetata Amaretto

Postat de abetina

Desert inghetata Amaretto

Se scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte. A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la...

Citeste continuarea

Desert muffins cu lime si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert muffins cu lime si ciocolata alba

     Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2013, 12:40
Ce buna trebuie sa fie!
la 14.11.2013, 12:44
foarte buna. aduce cu crema de zahar ars dar in combinatie cu cozonacul e
la 14.11.2013, 12:47
Io n-am cozonac
la 14.11.2013, 12:47
dar, ma duc sa cumpar
la 14.11.2013, 12:54
Nu zici ca suna tare tentant....dar trebuie sa fac iar cozonac si pana apuc sa pun de-o budinca iar nu mai ramane urma de cozonac....

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking