Budinca de dovlecei cu branza si hering

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
29 Oct 2015 | 2661 vizualizari
Budinca de dovlecei cu branza si hering

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 250 gr cas de vaca
  • 100 gr cascaval
  • 300 gr file de hering in ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura susan
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs.
Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mare impreuna cu 50 de gr de cascaval.
Scoatem fileul de hering din ulei, il stergem usor cu niste servetele si il taiem bucatele.
Intr-un bol amestecam dovleceii bine scursi cu branza si cascavalul.
Adaugam patrunjelul, ceapa, sare, piper si busuiocul uscat.
Batem 3 oua spuma, le incorporam in compoziti de mai sus.

Luam un vas ceramic cu diametrul de 20 cm, il ungem bine cu unt.
Turnam compozitia obtinuta, o nivelam, punem bucatile de hering.
Deasupra radem restul de cascaval si presaram susanul. Eu am facut si o budinca intr-un vas micut, micut.

Introducem budinca in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu branza si hering" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Postat de simona72

Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura....

Citeste continuarea

Bulz dacic

Postat de rocsi_1612

Bulz dacic

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2015, 19:31
Pe placul meu!
la 29.10.2015, 19:31
la 29.10.2015, 19:34
Cand se termina concursul?
la 29.10.2015, 19:35
vin si eu la masa!
la 29.10.2015, 19:37
Mai Cleme nu esti deloc atenta...Rocs ,nu a gatit paste.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking