Budinca de dovlecei cu piept de pui

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2014 | 10212 vizualizari
Budinca de dovlecei cu piept de pui

O reteta preluata din revista Practic in bucatarie. Au vazut-o ai mei si cica le-ar placea si lor asa ceva sa manance si adevarat au grait. Le-a placut mult aceasta budinca si cica sa o retin ca, din cand in cand, sa o mai fac.

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.

Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.

Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.

Cele doua oua ramase le batem spuma cu  o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.

Acesta il turnam deasupra budincii.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca de dovlecei

Postat de katty

Budinca de dovlecei

Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2014, 21:48
E potrivită pentru ora asta, Rocsi, uşoară şi gustoasă.
la 08.10.2014, 21:50
ce buna
la 08.10.2014, 21:54
Multumesc mult Padre
la 08.10.2014, 21:54
Multumesc Miti
la 08.10.2014, 21:54
bun bun

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking