Budinca de ficatei in frunze de leurda

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
6 Apr 2010 | 5627 vizualizari
Budinca de ficatei in frunze de leurda

Este foarte pufoasa si usoara, aproape ca o prajitura.Este foarte buna ca aperitiv mai ales pentru copiii carora nu le place drobul de miel.Se serveste cu salata alaturi sau cu felii de legume simple , ridichii, rosii, fire de ceapa verde.

Ingrediente

  • 2 oua crude
  • 1 galbenus fiert
  • 1/2 caserola ficatei de pui
  • 1 /2 ardei capia rosu
  • 1 ceapa uscata alba
  • 2 ciuperci champignion proaspete
  • 1 fir de ceapa verde subtire cu frunze cu tot
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • sare, piper
  • Frunze de Leurda

Mod de preparare

Se amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se calesc putin.Se scurg bine de ulei si se adauga in amestecul de budinca.Apoi amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija in ouale crude batute spuma cu mixerul cateva minute.Apoi amestecam totul si pregatim o tava de chec.Ungem cu unt, presaram putin pesmet iar pe margini asezam frumos frunzele de leurda.
Leurda este o planta comestibila care are frunzele cu gust si miros de usturoi.Culoarea lor e de un vrede crud minunat si sunt lucioase si foarte bune pentru salata cu lamaie si ulei sau pentru a inveli pestele la cuptor.Mie imi amintesc de frunzele de banan... din filmul de Penelope Cruz cand invelea ea pestele cu senzualitate...
Mda, sa revenim la oile noastre.Se acopera cu frunzele de leurda si se baga la cuptorul preincis pana se rumeneste deasupra.
Se serveste taiat felii dreptnghiulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ficatei in frunze de leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bulete de branza

Postat de RuxyRux

Bulete de branza

Branza se amesteca cu ouale, pesmetul, parmezanul razuit, mustarul, turmericul si bicarbonatul. Intr-o farfurie se pune pesmetul si faina. Se formeaza buletele si se tavalesc prin faina si...

Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana si marar

Postat de RuxyRux

Ciuperci cu smantana si marar

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 16:09
la 06.04.2010, 16:47
nu am mancat dar arata bine,felicitari
la 06.04.2010, 18:02
multumesc fetelor! e foarte buna si pufoasa!
la 06.04.2010, 19:04
....
la 07.04.2010, 13:52

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking