Ingrediente
- blatul:
- 1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
- 100 gr zahar
- 1 lgt coaja lamaie
- 1 lgt coaja portocale
- putina zeama de lamaie
- 5 oua
- siropul:
- 200 gr zahar
- 750 ml lapte
- 1 lgt coaja portocala
- 1 lgt coaja lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute.
Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul.
Servim rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|