Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Postat de Corina33 in Prajituri
9 Apr 2018 | 5835 vizualizari
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Este un fel de tartă cu brânză multă, dar merge și în loc de pască dacă ai ghinionul să nu-ți dospească aluatul:) "Bunatati de Paste"

Ingrediente

  • Ptr.aluat:
  • 340 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 8 g prag de copt
  • 1 plic zahăr vanillat
  • 1 plic coajă de lămâie
  • Ptr.umplutură:
  • 1 kg crema de brânză
  • 120 g zahăr
  • 2 oua
  • 1 plic esența de vanilie
  • 1 plic (37g) budinca de vanilie
  • 2 linguri griș
  • 1 pumn de merișoare uscate
  • 1 galbenus și o lingura lapte ptr uns deasupra

Mod de preparare

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă aluatul până devine nelipicios, se rupe o bucățică și se pune deoparte ptr ornat. Restul îl întindem cu sucitorul, dându-i o formă rotundă mai mare decât tava de tort (diametru 26 cm). După ce tapetam tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt si o pudrăm cu făină, transferăm în ea aluatul acoperind cu el inclusiv marginile tăvii.
Pentru umplutură: mixăm ouăle cu zahărul și vanilia, adăugăm brânza, grisul și plicul de budinca de vanilie în această ordine, mixand după fiecare. La sfârșit se pun merisoarele înmuiate 10 minute în prealabil.
Turnăm în tavă umplutura peste aluat și nivelam cu o spatulă, apoi aranjăm puțin marginile cu ajutorul unei lingurițe. Cu aluatul pus deoparte putem impleti o cruce, eu am decupat câțiva iepurași și i-am așezat deasupra.
Dăm prăjitura la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, pentru 50 de minute, apoi o scoatem și ungem deasupra cu gălbenușul de ou amestecat cu laptele, după care mai dam la cuptor 10 minute la 180 de grade C. După coacere, o mai lăsăm în cuptorul cald, dar stins, 30-40 de minute.
Se poate lăsa la răcit pe aragaz, după care se da la frigider 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu aluat fraged si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si crumble

Postat de merisor67

Desert prajitura cu branza si crumble

Mai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă...

Citeste continuarea

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Postat de simona72

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2018, 22:12
Frumoasa pasca!
la 09.04.2018, 22:19
la 09.04.2018, 22:20
Ai bagat-o pe Merisor in pasca , de aia nu o mai vedem pe aici ?
la 09.04.2018, 22:24
Multumesc Rahela
la 09.04.2018, 22:24
Vasi

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking