Budinca de gris cu sos de capsuni

Postat de Criss in Dulciuri
10 Iun 2016 | 10946 vizualizari
Budinca de gris cu sos de capsuni

Va place grisul cu lapte? Eternul desert al copilariei.... Ei bine, mie nu-mi place si nu pot spune ca vreodata m-am dat in vant dupa el. Dar banalul gris cu lapte se poate transforma intr-un desert de-a dreptul spectaculos daca ii adaugati doar niste oua si un sos de capsuni. ;) Sau sos de fructe de padure, caramel, dulceata, etc. Incercati si n-o sa va para rau.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500 ml lapte
  • -100 g gris
  • -80 g zahar (puteti adauga si mai mult daca va place mai dulce)
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 oua

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri si se omogenizeaza. Puteti amesteca cu mixerul, e mai usor asa. Albusurile se bat spuma si se adauga si acestea la budinca de gris, amestecand cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt. Eu am preferat o forma de silicon, pentru ca budinca nu se lipeste si se poate scoate frumos. Dar puteti folosi o tava de yena sau orice vas termorezistent. Se coace budinca 35 minute in cuptorul preincalzit, pana devine aurie, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste rece, cu sosul preferat. Eu dupa cum stiti, iubesc capsunele, asa ca desertul ideal trebuie sa contina capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac fara framantare

Postat de medioto59

Cozonac fara framantare

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul...

Citeste continuarea

Ferrero rocher

Postat de Meea

Ferrero rocher

Începem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2016, 14:48
buna buna
la 10.06.2016, 15:33
Imi place tare mult
la 10.06.2016, 16:55
la 10.06.2016, 19:22
super buna!
la 10.06.2016, 20:13
ce bine arata

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking