Ingrediente
- Ingrediente:
- -500 ml lapte
- -100 g gris
- -80 g zahar (puteti adauga si mai mult daca va place mai dulce)
- -1 plic zahar vanilat
- -coaja rasa de la o lamaie
- -4 oua
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri si se omogenizeaza. Puteti amesteca cu mixerul, e mai usor asa. Albusurile se bat spuma si se adauga si acestea la budinca de gris, amestecand cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt. Eu am preferat o forma de silicon, pentru ca budinca nu se lipeste si se poate scoate frumos. Dar puteti folosi o tava de yena sau orice vas termorezistent. Se coace budinca 35 minute in cuptorul preincalzit, pana devine aurie, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste rece, cu sosul preferat. Eu dupa cum stiti, iubesc capsunele, asa ca desertul ideal trebuie sa contina capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|