Ingrediente
- 300 g macaroane
- 550 g branza de vaci
- 450 g telemea (vaca)
- 250-300 g zahar (eu am pus 250 g)
- 8 oua
- 5 lg gris
- 5 lg ulei
- coaja de la 2 lamai
- 4 pliculete zahar vanilinat
- 1 pliculet zahar Bourbon
- 1 lg esenta rom +1 lg (la stafide)
- un varf cutit sare
- 200 g stafide
Mod de preparare
Stafidele se tin in apa cu 1 lg esenta rom.
Se pune apa la fiert,iar cand da in clocot,se pune putin sare , macaroanele si capac . Se fierb cat considerati sau cat scrie pe ambalaj (eu le-am tinut vreo 15-20 minute).
Se amesteca restul ingredientelor si stafidele scurse ( apa se arunca).Se adauga macaroanele scurse (se amesteca din nou) si se pune totul intr-o tava ,tapetata cu hartie de copt,de 25x35 cm .Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 45 minute sau pana este gata.La mine a durat 1 ora si am lasat-o in cuptor, pana s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|