Ingrediente
- 250 gr orez cu bobul rotund
- 500 ml apa
- 1,750 l lapte
- 2 betisoare de scortisoara
- coaja de la o lamaie
- 450 gr zahar
- 20 gr praf pentru creme brulee instant(optional)
- 5 galbenusuri
- 1 cana lapte(250ml)
- 40 gr unt
- vanilie
Mod de preparare
Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii(doar partea galbena) , betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos, amestecand mereu. Adaugam zaharul si omogenizam.
Batem cu un tel cele 5 galbenusuri cu restul de lapte, vanilia(esenta sau seminte, dupa gust) si praful pentru creme brulee si turnam peste orez, inca pe foc. Mai lasam cateva minute la fiert, amestecand mereu.
Luam de pe foc, adaugam untul si omogenizam.
Punem budinca in recipientele dorite si dam la frigider pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|