Ingrediente
- 1 cana de orez
- 3 cani de lapte
- 2-3 lg de fructoza
- esenta de vanilie
- 2 mere
- 1 cub de unt
- scortisoara
- zeama de la 1/2 lamaie
- 3 lg de fructoza
- 2 oua
- 3 lg de miere diet
- 100 ml smantana
- 50 g stafide
- esenta de rom
- 1 cub de unt ptr uns vasul yena
Mod de preparare
Orezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se aromatizeaza orezul cu esenta de vanilie si se acopera , ca sa se umfle si ptr a absorbi intreaga cantitate de lapte .
In tigaia ceramica (cadoul meu de la Bucataras.ro), am topit cubul de unt la temperatura mica , ptr a nu se arde , am adaugat merele curatate , taiate cubulete si stropite cu zeama de lamaie , am adaugat si ceva fructoza si scotisoara si-am calit cateva minute .
Intr-un bol am batut ouale f bine , am adaugat mierea , apoi smantana , am omogenizat bine , obtinand o crema spumoasa . Intr-un vas yena uns din belsug cu unt , am asezat orezul , peste el am adaugat merele calite cu tot cu sucul lasat , iar peste toate , crema de ou cu smantana . Am presarat stafidele hidratate in esenta de rom si-am dat budinca la cuptorul preincalzit , pana s-a rumenit (destul de bine ... am folosit si rezistenta de sus) , timp de vreo ora , la 170 grade . Nu va pot spune ce miros de bun si de bine mi-a inundat toata bucataria ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|