Budinca de orez cu merisoare confiate

Postat de Ola_la in Dulciuri
16 Apr 2013 | 2767 vizualizari
Budinca de orez cu merisoare confiate

Este o reteta usurica si tare tare buna :-)

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 300-400 grame de orez
  • 3 lingurite coaja de lamaie
  • 2 lingurite coaja de portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 varf lingurita de sare
  • 1 albus de ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame merisoare confiate

Mod de preparare

Intr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se fierbe doar de jumatate. Lasandu-l mai apoi sa se umfle acolo pana se tin boabele unul de celalalt. In cazul in care boabele de orez nu se tin bine stranse, se adauga galbenusul de ou, usor batut si se amesteca. 

Dupa aceasta, merisoarele se imerseaza in apa clocotita pentru a le scoate din starea de deshidratare si se spun la stors.

Un vas Yena se tapeteaza cu unt si se adauga un strat de orez, presaram merisoare si tot asa in functie de dimensiunea vasului pana cand ultimul strat sa ne fie orezul. Se da la cuptor pana se rumeneste orezul. In timpul cat orezul sta la cuptor, batem spuma albusul pana cand daca intoarcem vasul sa nu curga. Scoatem vasul si adaugam spuma de ou, lasandu-l din nou la cuptor pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu merisoare confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert macarons cu lavanda

Postat de andreea_andrei

Desert macarons cu lavanda

Albusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea...

Citeste continuarea

Desert placinta cu smantana si vanilie

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu smantana si vanilie

O placinta fiarta in lapte, la cuptor. Se infierbanta laptele la foc mic. In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2013, 20:28
Bine ai venit! Bun,bun!
la 16.04.2013, 21:15
Bine ai venit!
la 16.04.2013, 21:23
la 17.04.2013, 01:49
Bine v-am gasit !!!! Va puuup
la 17.04.2013, 01:54
Bine v-am gasit :-)

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking