Ingrediente
Blat de tarta:
- 260 gr. faina plus o lingura pentru infainat
- 180 gr. unt gras( 82%)
- 1 ou
- 1 lingura plina de smantana( 20% grasime)
- 50 gr. zahar pudra
- vanilie
Umplutura:
- 300 gr. branza dulce mai scursa
- 300 gr. urda
- 175 gr. zahar
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 125 gr. ciocolata 60% cacao
- un cubulet de unt( 25 gr.)
Mod de preparare
Blatul de tarta:
Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.
Umplutura am preparat-o amestecand toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am dat-o la rece.
Intr-un ibric am topit untul si in el ciocolata la foc foarte mic.
Pe o foaie de copt usor infainata am intins blatul si l-am transferat in tava ceramica rotunda unsa cu putin unt, am pus crema de branza si deasupra ciocolata topita, amestecand usor cu o furculita pentru marmorare.
Am copt tarta o ora in cuptorul incins la 180 de grade.
Desigur am racit prajitura inainte de a o portiona.
Tarta este foarte buna, o recomand cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|