Chec Surpriza

Postat de panacris in Dulciuri
26 Apr 2016 | 4123 vizualizari
Chec Surpriza

Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjituri. ‪#‎prajituridroetker  La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă.http://lauradin.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-cu-vanilie-si-caramel-copt.html Un preparat simplu teoretic un pic cam complicată ansamblarea, dar a doua oară sigur va fi mult mai aspectuos.  Gata cu vorba, hai la treabă! ("Retete de Pasti")

Ingrediente

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
  • Extra: Formă de decupat prăjituri, iepuraș.

Mod de preparare

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase crema de ouă.

Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă  la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.

Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.

După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras. 

Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.

 Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec. Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade. 

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.

Între tip se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.

După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu un pahar de vin.

 

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu surpriza

Postat de Meea

Desert chec cu surpriza

         Pentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul.      ...

Citeste continuarea

Chec cu iaurt si floare surpriza in ciocolata

Postat de ctlina

Chec cu iaurt si floare surpriza in ciocolata

Incalziti cuptorul la 200°C. Topiti la microunde untul si  Nutella- 1 minut la 800 W. Adaugati 90 gr de zahar, 40 gr de faina si treptat 3 oua. Amestecati bine si varsati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2016, 19:23
la 26.04.2016, 19:24
Moamă ce rapid/ă ai fost Mulțumesc pentru apreciere!
la 26.04.2016, 19:26
Ce simpatic ,faina ideea cu iepurasul
la 26.04.2016, 19:31
Cat de frumos poate fi!
la 26.04.2016, 19:36
Ce frumoooos!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking