Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
17 Ian 2016 | 1906 vizualizari
Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

Minunatie dulce, delicioasa...va invit la savurat! :x

Ingrediente

Blat de tarta:

  • 260 gr. faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 1 lingura plina de smantana( 20% grasime)
  • 50 gr. zahar pudra
  • vanilie

Umplutura:

  • 300 gr. branza dulce mai scursa
  • 300 gr. urda
  • 175 gr. zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 125 gr. ciocolata 60% cacao
  • un cubulet de unt( 25 gr.)

Mod de preparare

Blatul de tarta:

Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.

Umplutura am preparat-o amestecand  toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am dat-o la rece.

Intr-un ibric am topit untul si in el ciocolata la foc foarte mic.

Pe o foaie de copt usor infainata am intins blatul si l-am transferat in tava ceramica rotunda unsa cu putin unt, am pus crema de branza si deasupra ciocolata topita, amestecand usor cu o furculita pentru marmorare.

Am copt tarta o ora in cuptorul incins la 180 de grade.

Desigur am racit prajitura inainte de a o portiona.

Tarta este foarte buna, o recomand cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura rapida cu capsuni si ceva pufos

Postat de Irina

Prajitura rapida cu capsuni si ceva pufos

Am decupat din blatul de tort, cu un inel de 12 cm diametru, doua bucati. Am pasat o mina de capsuni si le-am facut piure. Am feliat capsunile ramase si le-am amestecat impreuna cu crema de...

Citeste continuarea

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Postat de simona72

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 19:30
buna buna
la 17.01.2016, 19:32
Faina, faina...Daca nu avea urda, ceream o portie!
la 17.01.2016, 19:36
ce frumoasa este....
la 17.01.2016, 19:39
Abia asteptam un deliciu marca Ruxy
la 17.01.2016, 19:40
Mmmm, ce bine arata!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking