Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

Postat de vio_dreams in Dulciuri
23 Feb 2013 | 10364 vizualizari
Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

Ingrediente

  • 1/2 kg mere ionatan
  • 5 felii paine veche
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr zahar

pentru sos

  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie.

Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem painea si merele.

Batem ouale cu zaharul si le turnam deasupra.

Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Lasam budinca sa se raceasca si in acest timp preparam sosul de vanilie. Eu am ales varianta mai rapida .

Punem intr-un vas frisca, galbenusurile si amidonul. Asezam vasul la bain marie si lasam pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a ingrosat adaugam vanilia si omogenizam.

Taiem budinca felii si servim cu sos de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura bicolora in forma de peste

Postat de ctlina

Prajitura bicolora in forma de peste

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine. Se...

Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuca

Postat de timea

Cozonac floare cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2013, 16:31
Buna budinca ai facut!
la 23.02.2013, 16:38
interesanta reteta, mi-ai adus aminte de o reteta din copilarie, cind nu aveam din ce face dulciuri si era o reteta budinca de cornuri, se facea din batoane....
la 23.02.2013, 17:47
buuun
la 23.02.2013, 19:21
la 23.02.2013, 21:00
Super bunatate!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking