Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

Postat de RODIMUR in Mancare copii
26 Apr 2021 | 4107 vizualizari
Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

Din câteva ingrediente bune și sănătoase se poate face destul de repede un desert economic,  aromat și delicios, mai ales pentru copii. Eu am folosit caise uscate, pentru gustul, dar și pentru aspectul lor, dar acestea pot fi înlocuite cu stafide sau cu alte fructe uscate, care vă plac. Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de budincă, într-o tavă dreptunghiulară pentru cozonac.

Ingrediente

  • 125 grame de paste
  • 400 grame de brânză dulce de vaci
  • 100 ml de smântână grasă
  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 100 grame de caise uscate
  • 1 lingură de făină albă (amidon alimentar)
  • 1-2 linguri de esență de rom
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • coaja de lămâie (lime)
  • pudră de scorțișoară
  • unt pentru uns tava de copt

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare.

Cât timp fierb pastele, caisele uscate se opăresc cu apă clocotită timp de 1 minut, apoi se strecoară și se țin la înmuiat în esență de rom, timp de 10-15 minute.

Separat se amestecă bine brânza de vaci cu: smântâna, coaja răzuită de lămâie (lime) zahărul tos și zahărul vanilinat. Se mixează cele două ouă și se încorporează în acest amestec.

Când pastele s-au scurs bine de apă și s-au răcorit, se adaugă în compoziția cu brânză și se omogenizează.

Se unge tava de copt cu unt și se toarnă o treime din compoziție. Se pun deasupra o jumătate din caisele aromatizate cu esență de rom. Se toarnă a doua treime de compoziție, se adaugă restul de caise aromatizate și în final se toarnă restul de compoziție cu brânză. 

Se dă tava la cuptor, 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute, până ce budinca se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și când budinca s-a răcorit, se răstoarnă pe o tavă, se pudrează cu scorțișoară și se feliază.

Budinca este bună și caldă, dar rece este mai bună. Astfel, ea se taie mai ușor și mai frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Gris cu lapte si mere caramelizate

Postat de Oana

Gris cu lapte si mere caramelizate

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de pui

Postat de merisor67

Musaca de cartofi cu carne de pui

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:  http://www.bucataras.ro/retete/musaca-de-cartofi-cu-pui-52875.html Mai intai spalam bine cartofii si ii punem la fiert pe aragaz, in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2021, 22:32
Prima servita
la 26.04.2021, 22:45
Cu mare drag, Lau!
la 26.04.2021, 23:29
la 26.04.2021, 23:43
la 26.04.2021, 23:44
Budinca iese din comun cu caisele uscate

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking