Budinca de pepene rosu

Postat de JulyCris in Dulciuri
17 Sep 2014 | 3745 vizualizari
Budinca de pepene rosu

Nu stiu cum i se spune in alte zone ale tarii. La noi i se spune “lubenita”. Sa nu credeti ca nu am auzit de pepene rosu,sau pepene verde… :) Fiecare cum il percepe. De la interior spre exterior,sau invers. :) Nu stiu unde am vazut reteta asta. Adica nu mai stiu la cine. Cert e ca am vrut s-o incerc neaparat. Si cum aveam ditamai lubenita in frigider,m-am pus pe treaba.

Ingrediente

  • 1 litru suc de pepene rosu
  • 100 gr zahar
  • 100 gr amidon alimentar
  • esenta de vanilie,migdale

Pt decor Eu am folosit: nuca macinata topping ciocolata fulgi de ciocolata fulgi de migdale Voi folositi ce aveti.

Mod de preparare

Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc,amestecam bine pana se dizolva amidonul,apoi punem si restul de suc. Punem craticioara pe foc.Amestecam continuu pana compozitia devine densa si cremoasa.Oprim focul si adaugam esenta.Punem budinca in forme si lasam sa se raceasca.Dam la frigider pt 1-2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata,fulgi de migdale,topping de ciocolata,nuca macinata,ciocolata rasa,etc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort pentru Bia - la 2 luni

Postat de adasev12

Tort pentru Bia - la 2 luni

Blatul l-am facut ca un pandispan obisnuit...nu insist, toata lumea stie.... Crema de banane : bananele le-am dat la blender  si le-am facut terci, am adaugat iaurtul, gelatina am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2014, 14:22
la 17.09.2014, 14:48
la 17.09.2014, 15:03
la 17.09.2014, 15:25
Super
la 17.09.2014, 18:43
arata tare bine

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking