Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Postat de andaoana in Vegan / Raw vegan
25 Apr 2016 | 3968 vizualizari
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de „manioc” sau „cassava”. Rădăcinile plantei de manioc conţin o treime amidon şi două treimi apă, iar până la a fi pregătită pentru gătit are nevoie de mult timp. Majoritatea tapiocăi din Europa şi Statele Unite ale Americii provine din Java, Brazilia şi Madagascar. În general tapioca este folosită în budinci, sosuri și creme ca agent de îngroșare Încă de la început trebuie spus că tapioca are foarte puține vitamine și nu conține proteine. În schimb este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten. Amidonul din tapioca are un nivel scăzut al colesterolului, grăsimilor saturate și al sodiului. O ceașcă de tapioca însumează 544 de calorii și include 1,5 mg omega-3, 3 mg omega-6 și 1g de fibre dietetice. Acidul folic (vitamina B9) este prezent  în cantitate de 6,1 mcg (adică 2% din necesarul zilnic), fierul de 2,4 mg (adică 13% din necesarul zilnic), iar calciul de 30,4 mg (3% din necesarul zilnic). Minerale precum fosforul, potasiul, zincul și magneziul se găsesc și ele în tapioca în cantități variate. În comerț tapioca se găsește,la noi , cel mai des sub forma de perle  Perluțele de tapioca, cel mai des întâlnite, vor absorbi o cantitate de apă egală cu de două ori volumul lor, devenind tari și umflate.    

Ingrediente

  • -100 ml perle tapioca
  • -500 ml lapte de cocos(orez,soia, vaca)
  • -1limeta
  • -250 gr fructe de padure (150 gr coacaze negre, 50gr merisoare,50 gr afine)
  • -3 linguri zahar sau indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
  • -1/2 pastaie vanilie

Mod de preparare

Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece .

Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele de tapioca in ea. Am lasat pe foc mic sa fiarba cam 5 minute. Dupa cele 5 minute am strecurat perlele de tapioca si le-am clatit putin sub jet de apa rece.

Perlele de tapioca impreuna cu laptele de cocos, 2 linguri indulcitorul si o jumate de pastaie vanilie le-am pus pe foc , la foc mic, si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ingrosat binisor. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de oala si sa nu se afume. Am razuit coaja de la o lime si am amestecat .

Lasam deoparte si ne ocupam de sosul de fructe.

 

Am folosit fructe congelate . Intr-o cratita am pus fructele congelate ,o lingura de indulcitor si foarte putina apa . Am pus totul pe foc si am amestecat pana cand s-a facut ca si un gem .

Am asezat fructele in pahare iar deasupra budinca de tapioca  si am pus la frigider pana s-a intarit .

Decorati si serviti cu drag .

Pofta buna.

 

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Tort raw cu fructe de padure

Postat de Ela68

Tort raw cu fructe de padure

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem...

Citeste continuarea

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Postat de andaoana

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Prepararea este foarte simpla, dar aveti nevoie de un robot de bucatarie In vasul robotului punem toate ingredientele si mixam pana cand se omogenizeaza si puntem lucra cu aluatul. Pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2016, 10:38
la 25.04.2016, 10:39
Ce bine arata!
la 25.04.2016, 10:52
la 25.04.2016, 10:58
la 25.04.2016, 11:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking