Ingrediente
- 1 cutie de tofu
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de ghimbir
- ardei iute
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita de curcuma
- 1 lg scortisoara
- 1 lg boia de ardei dulce
- 1 lingurita sos piri-piri
- 1 ceasca suc de rosii
- 100 ml lapte de cocos
- sare, piper
- orez fiert
- coriandru proaspat
Mod de preparare
Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.
Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.
Adauga ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul si soteaza-le 2 minute. Presara condimentele: curcuma, scortisoara, boia, sare si piper, apoi adauga cubuletele de tofu si amesteca. Deja tofu se coloreaza frumos de la amestecul de condimente din tigaie.
Adauga sosul piri-piri (sau fulgi de chili iute), sucul de rosii, apoi laptele de cocos, amesteca pana se omogenizeaza si lasa sosul la fiert 2-3 minute pana devine usor cremos si tofu absoarbe toate aromele.
Se serveste curry-ul pe pat de orez, cu putin coriandru proaspat presarat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|