Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

Postat de panacris in Dulciuri
30 Mar 2016 | 4312 vizualizari
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Rețeta nr. 3, e ceva indeit pentru mine. De mult timp, am tot salvat rețete cu tapioca, am cumpărat perle de tapioca de ceva vreme, dar n-am avut imboldul de al folosi în preparate. Lulu mi-a deschis, apetitul și am ”purces la treabă ;) Sincerrr, vor fi mereu prezente, aceste mici perluțe îm bucătăria mea ;)  Mai multe despre tapioca găsiți aici: http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14242543-ce-este-tapioca

Ingrediente

  • Perle de tapioca ½ cană,
  • Apă plată 1 cană,
  • Lapte de soia 2 căni,
  • Lapte de cocos 1 cană,
  • Zahăr tos 3 linguri
  • Zahăr vanilinat cu scorțișoară 1 plic,
  • Fructe tropicale 1 conservă de la SunFood,
  • Pudră de scorțișoară pentru ornate,
  • Merișoare pentru ornat.

Mod de preparare

Perlele de tapioca se pun într-un vas încăpător cu apa plată, ca să se hidrateze, cca. 15 minute. Într-un vas cu fundul dublu, sau în vasul special pentru fiert lapte, se pun perlele hidratate, se completează cu laptele de soia și cel de cocos, se asezonează de zahăr, un praf de sare, zahăr vanilinat cu scorțișoară și se lasă la fiert la foc mic cca. 25 de minute, amestecându-se continuu. La final se adaugă fructele din compot, păstrându-se câteva fructe pentru ornate. Budinca se porționează în boluri, apoi se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Clatite cu dulceata

Postat de ionela2682

Clatite cu dulceata

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si zaharul vanilat ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea  galbenusurile amestecate cu ulei . -adaugam faina si omogenizam...

Citeste continuarea

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. Se da drumul la cuptor pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 21:03
Cred ca a fost foarte buna!
la 30.03.2016, 21:06
la 30.03.2016, 21:08
Foarte buna!
la 30.03.2016, 21:09
Buna buna!!
la 30.03.2016, 21:36

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking