Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

Postat de panacris in Dulciuri
30 Mar 2016 | 4247 vizualizari
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Rețeta nr. 3, e ceva indeit pentru mine. De mult timp, am tot salvat rețete cu tapioca, am cumpărat perle de tapioca de ceva vreme, dar n-am avut imboldul de al folosi în preparate. Lulu mi-a deschis, apetitul și am ”purces la treabă ;) Sincerrr, vor fi mereu prezente, aceste mici perluțe îm bucătăria mea ;)  Mai multe despre tapioca găsiți aici: http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14242543-ce-este-tapioca

Ingrediente

  • Perle de tapioca ½ cană,
  • Apă plată 1 cană,
  • Lapte de soia 2 căni,
  • Lapte de cocos 1 cană,
  • Zahăr tos 3 linguri
  • Zahăr vanilinat cu scorțișoară 1 plic,
  • Fructe tropicale 1 conservă de la SunFood,
  • Pudră de scorțișoară pentru ornate,
  • Merișoare pentru ornat.

Mod de preparare

Perlele de tapioca se pun într-un vas încăpător cu apa plată, ca să se hidrateze, cca. 15 minute. Într-un vas cu fundul dublu, sau în vasul special pentru fiert lapte, se pun perlele hidratate, se completează cu laptele de soia și cel de cocos, se asezonează de zahăr, un praf de sare, zahăr vanilinat cu scorțișoară și se lasă la fiert la foc mic cca. 25 de minute, amestecându-se continuu. La final se adaugă fructele din compot, păstrându-se câteva fructe pentru ornate. Budinca se porționează în boluri, apoi se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Langosi unguresti

Postat de RuxyRux

Langosi unguresti

Langosii se pregatesc repede insa aveti putin de asteptat pana este gata aluatul. Faina se  cerne si se pune intr-un vas larg, se amesteca cu restul ingredientelor , se framanta aluatul(...

Citeste continuarea

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

Postat de RODIMUR

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 21:03
Cred ca a fost foarte buna!
la 30.03.2016, 21:06
la 30.03.2016, 21:08
Foarte buna!
la 30.03.2016, 21:09
Buna buna!!
la 30.03.2016, 21:36

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking