Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

Postat de CulinaryRainbow in Dulciuri
1 Iun 2015 | 2638 vizualizari
Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

Despre aceste perluțe minunate aș putea să vă povestesc mult și bine, însă am să mă rezum la a vă spune că tapioca este foarte sănătoasă și că o puteți folosi în orice preparat ca agent de îngroșare natural, având gust neutru. Nu conține proteine, însă are un conținut mare de glucide și un mic procent de lipide. Conține și vitaminele A și C, B1 și B2. Este indicat în probleme ale stomacului ( diaree, ulcer gastrointestinal, gastrite ), alergii, dureri de cap sau ca adjuvant în tratarea hipertensiunii arteriale. Nu conține gluten, deci poate fi consumată fără restricție de către cei care suferă de celiachie ( intoleranță la gluten ). De această dată v-am adus o budincă parfumată și plină de culoare. Am avut parte și de un mare ajutor, dulce dar cu 0 calorii, aur alb cum îmi place mie să-i spun, care m-a ajutat să îndulcesc într-un mod sănătos acest desert minunat. Green Sugar se numește și de ceva vreme, din bucătăria mea nu lipsește! :)

Ingrediente

  • două măsuri perle de tapioca ( aproximativ 300 g )
  • 4 măsuri apă
  • 5 măsuri lapte integral
  • o măsură lapte de cocos
  • 30 g zahăr Green Sugar
  • o păstaie de vanilie
  • o linguriță pudră de turmeric
  • căpșuni
  • frunze proaspete de mentă

Mod de preparare

   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.

   Am pus laptele de vacă la fiert pe bain marie. Eu am folosit oala specială pentru fiert laptele. Am adăugat tapioca și am fiert perluțele aproximativ 20 de minute amestecând frecvent. În ultimele 5 minute de fierbere am adăugat laptele de cocos și zahărul. 

   Am împărțit budinca în două părți egale: într-una am adăugat păstaia de vanilie iar în cealaltă turmericul.

   Am încorporat condimentele, am pregătit căpșunele și am așezat budinca în straturi, în pahare din sticlă. 

   Am pus la rece pentru 15-20 de minute.

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Baigli cu nuca

Postat de Nadyne

Baigli cu nuca

Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta...

Citeste continuarea

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Postat de BakeUpArtist

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină; - Separăm albusurule de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2015, 16:05
la 01.06.2015, 16:07
un desert minunat!
la 01.06.2015, 16:09
Interesanta! Unde gasesc tapioca? Si gustul de turmeric... nu il stiu!
la 01.06.2015, 16:09
M-ati inebunit cu tapoica asta..
la 01.06.2015, 16:14
DYA, găsești la farmaciile naturiste. Am văzut și la Kaufland de la Sano Vita.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking