Budinca de vinete cu dovlecei

Postat de gabrielacuisine in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2013 | 16038 vizualizari
Budinca de vinete cu dovlecei

Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum prin magazine se gasesc dovlecei si pe vremea asta, de ce sa nu ne rasfatam un pic! ;-)

Ingrediente

  • - 5 dovlecei
  • - 3 vinete mai mari
  • - 500 gr branza telemea
  • - 5 oua
  • - 250 gr mozzarella
  • - o legatura marar
  • - sare si piper
  • - 2 rosii pentru ornat

Mod de preparare

Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .

Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.

Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi asezam  iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.

Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.

Cand este gata coapta  presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!

Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte. Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se...

Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv crema de branza cu somon

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 21:08
Vaiii ce dementiala este si budinca
la 04.04.2013, 21:09
la 04.04.2013, 21:14
Super!
la 04.04.2013, 21:26
ce culoare super are
la 04.04.2013, 22:30
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking