Gratin de vinete

Postat de susu in Mancaruri de legume
24 Iul 2013 | 11687 vizualizari
Gratin de vinete

o minunatie a iesit, o mancare usoara si sanatoasa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 3 rosii mari coapte
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline pentru calit
  • 250 gr telemea de capra
  • 80 gr parmezan ras
  • 100 gr telemea veche de oaie
  • 5 oua
  • busuioc proaspat
  • vegeta
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou, se presara putina vegeta si se acopera. O parte din usturoi se toaca marunt si restul se da prin presa si cativa catei se zdrobesc cu lama unui cutit. Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul fara sa se arda si se adauga rosiile tocate marunt. Dupa cateva minute adaugam busuioc tocat, condimentele si potrivim de sare. Lasam sa scada putin si sa se ingroase sosul. Branza de capra se sfarama, batem ouale impreuna cu parmezanul si telemeaua de oaie se da prin razatoarea mica.

Asezam intr-un vas termo vinetele, deasupra rosiile distribuite uniform apoi branza de capra, telemeaua si presam putin cu lingura sa intre bine printre vinete. Urmeaza ouale batute si dam la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste deasupra.

Sunt nemaipomenite caldute dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...

Citeste continuarea

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2013, 09:52
bunnn
la 24.07.2013, 09:57
Arata tare bine
la 24.07.2013, 09:58
la 24.07.2013, 11:17
Super
la 24.07.2013, 12:27

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking