Budinca delicioasa cu branza, stafide si smantana

Postat de reisnaor_2006 in Paste
30 Ian 2015 | 6610 vizualizari
Budinca delicioasa cu branza, stafide si smantana

O budinca delicioasa,super buna dupa parerea mea.

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 300 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri rase cu zahar
  • 3 linguri zahar tos
  • 150 ml lapte
  • esenta de rom
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie.

Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare.

Separam albusurile de galbenusuri.Intr-un vas punem pe rand branza de vaci,smantana,galbenusurile,zaharul ,laptele,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat.

Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam macaroanele.Amestecam bine astfel incat macaroanele sa se incorporeze in compozitia de mai sus.

Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.

Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii.

Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca delicioasa cu branza, stafide si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Taitei de casa

Postat de gicuta69

Taitei de casa

Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare  .   Nu punem...

Citeste continuarea

Paste cu dovlecei si ciuperci

Postat de mirela0911

Paste cu dovlecei si ciuperci

Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 13:34
foarte bun
la 30.01.2015, 13:49
la 30.01.2015, 13:58
imi place tare mult
la 30.01.2015, 14:01
Bună
la 30.01.2015, 14:28

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking