Paste de orez cu legume

Postat de andaoana in Paste
3 Mai 2016 | 4392 vizualizari
Paste de orez cu legume

Am folosit noodles , un fel de paste de orez putin mai late. Imi plac tare mult pastele din orez pentru ca sunt foarte simplu de gatit . Se pun doar in apa clocotita si se lasa 2-3 minute , se scurg si sunt gata . Sunt mult mai usor digerabile decat pastele din faina de grau si nu contin gluten . Am facut acest fel pentru o cina . In maxim jumate de ora este gata o cina usoara si delicioasa. Dar sa nu lungesc vorba si sa va prezint ingredientele si modul de preparare .

Ingrediente

  • 300 gr paste de orez
  • 1 zuchini
  • 1 morcov
  • 200 ml crema de soia
  • 2 fire apio
  • 1 ceapa mica
  • putin ulei doar cat sa se unga fundul unui wok
  • 1.5 litri apa
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat by Kotanyi
  • 1/2 lingurite pudra de ghimbir
  • cateva frunze de patrunjel si busuioc verde

Mod de preparare

Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti.

Punem pe foc intr-o oala 1.5  litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba .

Incingem un wok foarte bine si cu ajutorul unui spray sau cu o pensula ungem fundul wok-ului.

Punem ceapa si morcovul , amestecam de cateva ori si apoi adaugam dovlecelul si apio .

Dovlecelul va lasa suc si astfel legumele se vor gati bine .

Cand fierbe apa punem taitei de orez , amestecam de cateva ori si lasam sa clocoteasca 2 minute.

Scurgem si clatim cu apa rece .

Peste legumele inmuiate putin punem sare , piper ,pudra de ghimbir si crema de soia . Omogenizam iar apoi adaugam 1 lingurita de busuioc uscat .

 

Turnam totul peste paste si servim presarat deasupra cu patrunjel verde tocat si frunze de busuioc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de mihaelar63

Scoici cu taitei de orez si oregano

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune...

Citeste continuarea

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2016, 11:53
la 03.05.2016, 12:01
la 03.05.2016, 12:01
Tare mult imi place ce ai facut! Din pacate am cumparat de cateva ori paste din orez si nu mi-au placut. Nu am stiut de la ce firma sa cumpar si au fost tare rele....sigur voi mai incerca...
la 03.05.2016, 12:02
la 03.05.2016, 12:27

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking