Budinca din cornuri, cu visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
27 Mar 2016 | 3409 vizualizari
Budinca din cornuri, cu visine

Pentru ca se adunasera cateva cornuri din acelea pe care le primesc copiii la scoala, am zis sa fac ceva bun cu ele. A iesit o bunatate de budinca, usor crocanta deasupra si putin acrisoara de la visine si care s-a dovedit a fi prea putina. :D  

Ingrediente

  • 4 cornuri
  • 400 ml lapte
  • 4-5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt
  • 1 cana visine fara samburi (eu am avut puse in borcan pentru prajituri)
  • sirop de visine

Mod de preparare

Se pregateste un vas de ceramica uns bine cu unt.

Cornurile se taie cubulete mici (cornul taiat in patru pe lungime, apoi taiate cubulete). Se aseaza in tava. Deasupra se presara visinele.

Laptele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bat ouale cu iaurtul. Se omogenizeaza dupa care se amesteca impreuna cu laptele. Se toarna peste cornurile din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se stropeste deasupra cu siropul de visine (siropul in care au fost visinele la borcan), se lasa sa se raeasa usor apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cornuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake zebra cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake zebra cu ciocolata

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 12:20
buna buna
la 27.03.2016, 12:22
buna
la 27.03.2016, 12:22
Ce bine arata!
la 27.03.2016, 12:36
îmi place!
la 27.03.2016, 12:40
Foarte buna! Facea mama asa ceva in copilarie din batoane!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking