Ingrediente
- 1kg de branza de vaci proaspata sau sarata
- un pachet de paste penne sau de care doriti
- 5-6 linguri de zahar( dupa gust)
- esenta de rom,vanilie
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de portocala sau lamaie
- ulei de masline sau unt
- putin pesmet
- 6 oua
- iaurt sau smantana,eu pun iaurt
Mod de preparare
Se fierb pastele , se lasa la scurs,
intre timp pregatiti branza care se amesteca cu 4 oua batute, mirodeniile, zaharul, si jumatate de pahar de iaurt (mare),dupa care amestecati aceasta compozitie cu pastele fierte,
se pregateste un vas (eu am de jenna dar merge si intr -o tava mai adanca sau o cratita,)
vasul se unge cu ulei bine sau unt, eu prefer uleiul, se tapeteaza cu pesmet dupa care se toarna compozitia,
se bat cele doua oua ramase cu iaurtul si se adauga pe deasupra,totul se baga la cuptor care a fost incins inainte si se lasa cam un sfert de ora, va mai uitati cand este rumenita pe deasupra este gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din macaroane cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|