Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d in Multicooking
5 Iun 2019 | 3724 vizualizari
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat.   Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la el mi se pare mai gustos decat ce gatesc in mod traditional.   Se pastreaza aromele altfel, se intensifica. Eu am mancat vreo trei portii din budinca asta, asa buna era!   Nu mai zic ca poti face orice in timpul in care se pregateste, nu-i ai grija, nu se arde, esti atentionat cand e gata totul.

Ingrediente

  • 200 g paste (eu am folosit paste de porumb, puteti folosi pastele voastre preferate)
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingurita coaja rasa lime
  • 1 lingura zeama lime
  • 3 linguri smantana
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • o mana de stafide inmuiate in rom
  • 3-4 oua (depinde de marimea lor, eu am folosit 4, 3 in compozitie si unul pentru finisat budinca)
  • sare
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune 500 ml apa cu putina sare.
Cantarim pastele si le punem in apa.
Montam capacul aparatului si inchidem supapa.
Alegem dintre programe pe cel Manual, setam 3 minute si presiunea High.
Pornim aparatul. Dupa semnalul sonor lasam aparatul inca 5 minute apoi eliberam supapa.
Deschidem capacul, punem pastele in strecuratoare si clatim vasul.
Punem gratarul de inox in aparat si 200 ml apa.
Ungem cu unt o tava rotunda, cu inel (diametrul 18 cm)
Intr-un vas amestecam 3 oua, usor batute, cu smantana, putina sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa, zeama de lime si stafidele. La final incorporam pastele.
Turnam amestecul in forma rotunda si nivelam. Batem usor oul ramas si ungem suprafata.
Protejam fundul vasului cu folie de aluminiu, sa nu intre apa/abur. Punem folie si deasupra si introducem forma in vas, pe gratar.
Setam programul Manual, timpul 25 minute si presiunea High.

Pornim aparatul.
Initial pe afisaj va aparea HEAT, apoi timpul setat.
La sfarsitul programului vom auzi un semnal sonor. Oprim aparatul, lasam 10 minute (timp in care setam cuptorul traditional la 230 grade si punem un gratar pe mijloc) si deschidem supapa.
Scoatem cu grija capacul aparatului Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , ridicam tava si ferim folia.
Dam tava pentru 10 minute la cuptor.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Eu nu am avut rabdare s-o las sa se raceasca, am taiat-o calda.
Daca doriti sa renuntati la ultimul pas, cuptorul, setati din start programul la 30-35 minute si nu mai bagati deloc in cuptor.
E atat de aromata si buna! Copii vor iubi budinca asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Orez cu pipote si legume, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Orez cu pipote si legume, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Spalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece.  Spalam legumele si le curatam: indepartam...

Citeste continuarea

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2019, 17:12
Potrivita pentru o cina!
la 05.06.2019, 19:05
Ce faină a ieșit! De când am aparatul gătesc aproape totul în el...
la 05.06.2019, 19:10
Foarte bună...!
la 05.06.2019, 19:12
buna buna
la 05.06.2019, 19:18
Foarte fain ca se poate face aceasta budinca si la aparat! Ce as servi si eu o feliuta, dar sa fie si calda!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking