Ciorba de primavara cu urzici pregatita la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta in Multicooking
11 Apr 2019 | 3041 vizualizari
Ciorba de primavara cu urzici pregatita la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Cât ne bucurăm când vine primăvara şi avem la îndemână ingrediente proaspete,pline de vitamine. Si dacă mai avem şi un ajutor, cum ar fi Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune, treaba este ca şi terminată.Veţi vedea cât de uşor putem să o pregătim. Mai multe informații despre acest aparat, precum şi despre oferta actuală, puteți să găsiți  aici Pentru această ciorbă eu am folosit carne de pui dar puteţi să folosiţi şi carne de miel,că tot se apropie sărbătorile Paştelui. Pe lângă zarzavaturi am folosit urzici şi salata verde.

Ingrediente

  • O pulpă întreagă de pui
  • 2 l apa rece
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastârnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 telina radacina
  • Câteva felii gulie
  • Frunze de urzici (cam 200 g)
  • 1 căpăţâna salata verde
  • 50 g paste farfalle
  • 1 cub Bors magic
  • Sare, piper
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura ulei
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smântâna grasa
  • 1 lingurita amidon
  • Patrunjel si marar verde

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune în vasul  Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune, cu 2 l de apa rece.

Se adauga sare dupa gust.

Se închide capacul rotind din pozitia deschis înspre pozitia închis.

Se închide si supapa pentru aburi.

Se seteaza programul POULTRY, presiunea High si timpul de gatire de 35 de minute.

Eu am avut un pui de ţară si de aceea am setat un timp mai îndelungat, altfel ar fi suficiente 20 de minute.

In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT ceea ce înseamna ca aparatul se încalzeste. Dupa semnalul sonor va aparea timpul pentru gatit setat.

Vor iesi câtiva aburi pâna când se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.

La finalul  timpului de gatit se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece pe KEEP WARM.

Apasam tasta STOP, lasam câteva minute sa se elibereze presiunea, apoi deschidem cu grija supapa de aburi cu o spatula si manusa de bucatarie, pentru a evita contactul cu aburul fierbinte.

Deschidem cu grija capacul.

Scoatem carnea si strecuram supa.

Carnea se curata de piele si se scoate de pe os. Se rupe apoi fâşii sau se taie, dupa preferinte.

In vasul aparatului se pune o lingura de ulei, se seteaza programul  BROWN/SAUTE si timpul 5 minute.

Când vasul s-a încalzit,se soteaza legumele pe care le-am curatat,taiat felii sau le-am dat pe razatoare.Punem sare si piper dupa gust.

Punem si carnea de pui peste legume si turnam supa de pui.

Inchidem capacul si supapa de aburi, setam programul SOUPE  si timpul de 15 minute.

La terminarea programului, se elibereaza aburul deschizând supapa, se deschide cu grija capacul.

Se pun în oala pastele farfalle, urzicile, salata verde si cubul de bors, se închide iarasi capacul si supapa de aburi, se mai seteaza programul SOUPE si timpul de 8 minute.

Se elibereaza aburul si se deschide cu grija capacul.

Galbenusul de ou se amesteca cu smântâna si amidonul, apoi se pune câte un polonic de supa fierbinte, pâna ce cele doua compozitii ajung la aceeasi temperatura.

Se pune amestecul de smântâna în oala si se presara verdeata tocata.

Se serveste fierbinte.

 

Poftă bună!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara cu urzici pregatita la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pus in vasul CrockPot-ului Express pieptul de gaina portionat si  cca doi litri de apa.  Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija sa fie si supapa...

Citeste continuarea

Stufat de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de merisor67

Stufat de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Porționăm carnea de iepure în bucăți mai mici și o curățăm de grăsime și pelicula de deasupra. Presărăm sare și piper peste carne și o lăsăm puțin la odihnit, cât...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2019, 11:53
Ce bine arată! Fain rău multicookerul ăsta! Şi eu îl pun la treabă foarte des!
la 11.04.2019, 12:04
Da Meri,Multicookerul asta merita exploatat la maxim,mai ales cand avem putin timp la dispozitie.
la 11.04.2019, 12:05
O bunatate vitaminizanta . Are de toate si vitamina , si proteina , si consistenta
la 11.04.2019, 12:08
la 11.04.2019, 12:11
super si sanatos!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking