Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

Postat de Toamna07 in Prajituri
17 Mai 2013 | 11966 vizualizari
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

A trecut Pastele si am ramas cu o punga plina cu resturi de cozonac! Mi-am adus aminte de budinca lui Ramsay de bagheta frantuzeasca si de aici pana la a obtine un desert absolut delicios nu a mai fost decat timpul de preparare!:)

Ingrediente

Ingrediente:

  • felii groase de cozonac sau paine french
  • 70 g unt moale
  • 4-5 linguri gem de caise
  • un pumn de stafide
  • 2 linguri fructe goji sau merisoare
  • 5 oua mari( 3 oua intregi+2galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 ml lapte gras
  • 4 linguri crema de whiskey sau coniac
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Pentru servit:

  • smantana parfumata cu putina crema de whiskey

Mod de preparare

Mod de preparare:

Am folosit untul pentru a unge peretii unei forme de tort de 28 cm(puteti folosi orice tava doriti)si am intins doua linguri de gem peste stratul de unt de pe fundul formei.
Am asezat feliile groase de cozonac pe care le-am uns cu un star fin de unt,presarand printre ele fructele uscate.
Intr-un castron am frecat ouale,galbenusurile cu zaharul tos si vanilia pana au devenit cremoase,apoi am incorporat,continuand sa bat,laptele,smantana si crema de whiskey.
Am turnat amestecul aromat peste cozonac.Presam usor cu degetele ,in asa fel incat sa fie acoperite de crema.Le-am lasat sa stea asa 20 de minute,ca sa absoarba bine crema.

Am incins cuptorul la 180 de grade si am pus forma la cuptor pentru 40-50 de minute,pana s-a rumenit.
Imediat de budinca este gata,incalzim restul de gem de caise cu o lingura de apa,pana se subtiaza si intindem glazura deasupra budincii cu ajutorul unei pensule.
Lasam budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.In acest timp crema va continua sa se intareasca.
Servim budinca cu smantana parfumata!

Este adorabila,pufoasa,cremoasa si atat de aromata!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu coacaze

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura cu coacaze

Fructele se spala si se lasa la scurs. Se pune intr-un castron faina, zaharul, oul, uleiul si se amesteca bine. Se adauga laptele batut si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o...

Citeste continuarea

Prajitura turnata cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul:  Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 11:45
Ce bunatate!!!
la 17.05.2013, 11:46
Ce bunaciune ! vreau si eu.
la 17.05.2013, 11:50
daa,si eu am facut-o;s-a terminat imediat
la 17.05.2013, 11:52
la 17.05.2013, 12:06
Arata minunat!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking