Budinca sarata, cu paste si branzeturi

Postat de RODIMUR in Paste
7 Iun 2018 | 4552 vizualizari
Budinca sarata, cu paste si branzeturi

Budinca de paste poate fi dulce, servită la desert, dar și sărată, ca fel principal de mâncare, la dejun, sau la cină. Cum ingredientele pentru o budincă sărată sunt consistente și sățioase, rezultă o mâncare foarte gustoasă și apetisantă.

Ingrediente

  • 350 grame de paste (scoici mici)
  • 150 grame de caș sărat de oaie
  • 2 ouă
  • 100 ml de smântână grasă
  • 75 grame de unt
  • 1 lingură de pesmet
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • smântână pentru servit
  • sare (opțional)

Mod de preparare

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara budinca. Peste unt se presară o lingură de pesmet, pe toată suprafața vasului.

Cele două ouă se mixează cu smântâna.

Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă puțin să se scurgă.

În tava termorezistentă se pune o jumătate din cantitatea de paste, se acoperă cu o jumătate din cantitatea de caș sărat (telemea) și cu felii de unt, după care se pune și restul de paste făinoase și de brânză. Se toarnă, uniform, pe toată suprafața, amestecul de ouă cu smântână, se acoperă totul cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 minute.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește imediat, caldă, cu 1-2 linguri de smântână deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata, cu paste si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi in sos cu gorgonzola

Postat de caroline

Gnocchi in sos cu gorgonzola

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Eu prefer sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert deoarece vor fierbe mai repede. Cand au fiert ii...

Citeste continuarea

Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon

Postat de CameliaComan

Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon

Curatam ciupercile si apoi le taiem feliute.Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie iar dupa ce se incinge punem ciupercile si dam focul potrivit.Dupa 1 minut adaugam 1 catel de usturoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2018, 22:14
o bunatate de budinca!
la 07.06.2018, 22:28
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 07.06.2018, 22:53
Sigur a iesit foarte buna
la 07.06.2018, 23:20
Așa e, Xana! Și avea un miros tare apetisant. Iar cu smântână, a fost minunată...! Mulțumesc frumos!
la 08.06.2018, 06:49
Bună, bună!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking