Ingrediente
- 350 grame de paste (scoici mici)
- 150 grame de caș sărat de oaie
- 2 ouă
- 100 ml de smântână grasă
- 75 grame de unt
- 1 lingură de pesmet
- 50 grame de cașcaval răzuit
- smântână pentru servit
- sare (opțional)
Mod de preparare
Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara budinca. Peste unt se presară o lingură de pesmet, pe toată suprafața vasului.
Cele două ouă se mixează cu smântâna.
Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă puțin să se scurgă.
În tava termorezistentă se pune o jumătate din cantitatea de paste, se acoperă cu o jumătate din cantitatea de caș sărat (telemea) și cu felii de unt, după care se pune și restul de paste făinoase și de brânză. Se toarnă, uniform, pe toată suprafața, amestecul de ouă cu smântână, se acoperă totul cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 minute.
După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește imediat, caldă, cu 1-2 linguri de smântână deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata, cu paste si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|