Budinca speciala de spanac si somon afumat

Postat de ladydi in Somon
24 Mar 2018 | 2209 vizualizari
Budinca speciala de spanac si somon afumat

Tot din categoria retete preparate de mult dar nepostate, face parte si aceasta Budinca de spanac. A aparut si ea in revista Practic.  ;;)  

Ingrediente

  • 1 kg spanac piure congelat
  • 300 g bulgur
  • 100 g telemea de capra
  • 250 g burta de somon afumat
  • 1 ceapa mare
  • 50 g arahide crude
  • apa sau supa de legume
  • 1 legatura leurda (50 g)
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns
  • 1 ou mic

Mod de preparare

Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10 minute sa fiarba.

Curatam burta de somon afumat de piele si o taiem bucatele.

Tocam ceapa marunt,la fel si leurda. Maruntim branza.Impartim piureul de spanac in doua castroane.

Intr-unul din castroane adaugam telemeaua si amestecam, iar in cealalta adaugam arahidele si putina sare.

Ungem un vas de yena cu putin unt si pesmet si punem spanacul amestecat cu branza. Urmatorul strat va fi de bulgur, apoi somonul afumat amestecat cu ceapa, inca un strat de bulgur, ultimul strat va fi spanacul amestecat cu arahide si leurda tocata.

Dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata, scoatem vasul din cuptor si ungem budinca cu un ou batut. Dam iar la cuptor.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca inainte de a servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca speciala de spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute de somon afumat

Postat de RuxyRux

Chiftelute de somon afumat

Somonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce...

Citeste continuarea

Medalion de somon in crusta de ierburi

Postat de Bunica

Medalion de somon in crusta de ierburi

Intr-un castron se pun:pesmetul,patrunjelul tocat marunt,coaja de lamaie,sare,piper,ierburile  italiene,catelul de usturoi tocat marunt si uleiul de masline.Se amesteca bine. Medalionul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 08:49
Foarte bună!
la 24.03.2018, 09:26
la 24.03.2018, 10:28
la 24.03.2018, 10:37
Bun,bun!
la 24.03.2018, 11:17

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking