Budinca Yorkshire cu chiftelute

Postat de mena29 in Mancaruri cu carne
24 Iun 2013 | 115925 vizualizari
Budinca Yorkshire cu chiftelute

Am vazut-o acum vreo 2-3 saptamani pe Nigella pregatind o budinca de acest gen insa ea a facut-o cu carnati.M-am gandit ca ar merge si cu chiftele si nu m-am inselat!

Ingrediente

Pentru chiftele:
  • 1ceapa medie
  • 500g carne tocata in amestec vita-porc
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 fire frunze de patrunjel
Pentru budinca:
  • 1 lingura unt
  • 1 cana faina
  • 1/2 lindurita sare
  • 3 oua
  • 1 1/4 cani lapte

Mod de preparare

Prima data mi-am pregatit chiftelele: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat,sare si piper dupa gust.Am format chiftelele si le-am lasat sa astepte cuminti pe un blat de lemn pana mi-am pregatit compozitia pentru budinca.

Am mixat bine ouala,am adaugat sarea,laptele,faina cernuta.Am lasat aluatul 20 minute sa se odihneasca timp in care mi-am pregatit tava in care am copt budinca.

Am incalzit cuptorul la 200grade C,am bagat tava in cuptor pentru 4-5 minute pentru a o incinge foarte bine.Am scos tava din cuptor cu o manusa,am pus untul in ea si am rotit-o pentru a acoperii toata suprafata cu unt,dupa care foarte repede am pus chiftelele,am adaugat compozitia de budinca si am dat totul la cuptor pentru aproximativ25-30 minute.

A iesit nemaipomenita!

Am servit-o fierbinte!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Yorkshire cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Postat de Ina

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Limba de opareste  10 minute, apoi  se jupoaie pielita invelitoare.  Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem  la calit ( mai putin dovlecelul  si...

Citeste continuarea

Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

Postat de Alina26

Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos. 2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 15:03
interesant
la 24.06.2013, 15:08
la 24.06.2013, 15:09
ioi si vaaaai! noh, dai si din asta?
la 24.06.2013, 15:11
Ce bunatate de budinca!
la 24.06.2013, 15:19
ce faina este

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking