Ingrediente
Pentru chiftele:
- 1ceapa medie
- 500g carne tocata in amestec vita-porc
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 4-5 fire frunze de patrunjel
Pentru budinca:
- 1 lingura unt
- 1 cana faina
- 1/2 lindurita sare
- 3 oua
- 1 1/4 cani lapte
Mod de preparare
Prima data mi-am pregatit chiftelele: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat,sare si piper dupa gust.Am format chiftelele si le-am lasat sa astepte cuminti pe un blat de lemn pana mi-am pregatit compozitia pentru budinca.
Am mixat bine ouala,am adaugat sarea,laptele,faina cernuta.Am lasat aluatul 20 minute sa se odihneasca timp in care mi-am pregatit tava in care am copt budinca.
Am incalzit cuptorul la 200grade C,am bagat tava in cuptor pentru 4-5 minute pentru a o incinge foarte bine.Am scos tava din cuptor cu o manusa,am pus untul in ea si am rotit-o pentru a acoperii toata suprafata cu unt,dupa care foarte repede am pus chiftelele,am adaugat compozitia de budinca si am dat totul la cuptor pentru aproximativ25-30 minute.
A iesit nemaipomenita!
Am servit-o fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Yorkshire cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|