Ingrediente
Pentru bulete:
- aproximativ 300-350 gr dovleac placintar copt
- 130-150 gr cascaval sau branzeturi (eu am folosit branza cheddar, telemea si cascaval)
- sare si piper alb dupa gust
- 1 ou
- 1 praf mic de bicarbonat
- 1 lingurita mica de amidon alimentar
- pesmet panko
- ulei pentru prajit
- Pentru garnitura:
- 300 gr bulgur
- 400 gr ciuperci pleurotus
- 1 ceapa
- 2-3 catei usturoi
- 1 dovlecel
- sare si piper
Mod de preparare
Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se rupe in bucatele miezul, se pune in bolul robotului curat si perfect uscat. Se mixeaza pana se marunteste. Se pune in tava cuptorului cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 50-60 grade (usor cald) pentru 5-10 minute, pana incepe sa se usuce pesmetul. Daca va ramane pesmet, se depoziteaza foarte bine in pungi de hartie sau cutie metalica cu capac.
Dupa ce dovleacul s-a copt, ii indepartam coaja, il pisam cu o furculita si-l lasam sa se raceasca. Adaugam branzeturile date pe razatoare, plus celelalte ingrediente, mai putin pesmetul si amestecam. Va rezulta o compozitie usor moale. Adaugam pesmet pana compozitia se leaga, la mine au fost suficiente 3 linguri mari de pesmet. Luam o lingurita de compozitie, o tavalim in restul de pesmet, formam cu mainile bulete. Le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana devin rumene. Se scot pe servetele de hartie.
Pentru garnitura: se pune bulgur intr-un castron. Se adauga apa fierbinte sa treaca peste bulgur. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa 10-15 minute. Intre timp ne ocupam de legume. Se taie felii ciupercile, dovlecelul in cubulete (eu il tai in jumatate, apoi in sferturi si indepartez mijlocul cu seminte, folosesc doar pulpa). Calim ceapa si usturoiul, adaugam ciupecile si dovlecelul si calim la foc iute, pana cele din urma sunt patrunse. Se adauga bulgurul fiert, sare si piper dupa gust. Se pot adauga verdeturile preferate (patrunjel, marar, cimbru…)
Se serveste garnitura calda impreuna cu buletele. Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|