Frigarui de pui
Postat de Meea
Înainte de toate, asigurați-vă că ați lăsat bețele pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 30 de minute dacă doriți niște...
Citeste continuareaZilele trecute mi-a amintit cineva de buletele de cașcaval pe care le făceam odinioară și m-am gândit să le prepar cu un ingredient nou. Prima dată am făcut bulete simple, doar din brânză dulce (sau telemea) și cașcaval. Pe urmă, pentru ca brânza să nu mi se pară fadă, am adăugat mărar, iar acum am folosit ierburi italiene, un produs 100% natural, marca Delikat, adus din țara de origine. Buletele au avut un gust excepțional, pentru că acest condiment le-a aromatizat exact așa cum îmi place mie. În așa fel încât de acum înainte, acesta va fi aromatizantul meu preferat pentru acest gen de aperitiv. Din ingredientele de mai jos am făcut 44 de bulete din cașcaval, caș sărat și ierburi italiene, cam câte 8 bucăți/porție.
Ingrediente
Mod de preparareCașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția. Când compoziția s-a uniformizat, se ia câte o linguriță din ea, se trece prin făină, se modelează biluțe și se lasă în așteptare, până la epuizarea întregii cantități. Într-o crăticioară mică se toarnă ulei de floarea soarelui, suficient pentru a cuprinde în totalitate, biluțele puse la prăjit. Când uleiul este încins, se pun buletele la prăjit, la foc mediu și când sunt rumenite frumos, se scot cu o paletă și se depun într-un vas prevăzut cu hârtie care să absoarbă uleiul în exces. Sunt foarte bune, atât ca aperitiv cald, cât și reci. Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|
Postat de Meea
Înainte de toate, asigurați-vă că ați lăsat bețele pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 30 de minute dacă doriți niște...
Citeste continuareaPostat de simona72
Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|