Ingrediente
- 150 grame de caș sărat
- 150 grame de cașcaval
- 2 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- 50 grame de făină albă
- 1 lingură de ierburi italiene Delikat
- 1 praf de sare
- făină albă pentru modelat buletele
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit buletele
Mod de preparare
Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică.
Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția.
Când compoziția s-a uniformizat, se ia câte o linguriță din ea, se trece prin făină, se modelează biluțe și se lasă în așteptare, până la epuizarea întregii cantități.
Într-o crăticioară mică se toarnă ulei de floarea soarelui, suficient pentru a cuprinde în totalitate, biluțele puse la prăjit.
Când uleiul este încins, se pun buletele la prăjit, la foc mediu și când sunt rumenite frumos, se scot cu o paletă și se depun într-un vas prevăzut cu hârtie care să absoarbă uleiul în exces.
Sunt foarte bune, atât ca aperitiv cald, cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|