Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene

Postat de RODIMUR in Retete Delikat
8 Iun 2018 | 2129 vizualizari
Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene

Zilele trecute mi-a amintit cineva de buletele de cașcaval pe care le făceam odinioară și m-am gândit să le prepar cu un ingredient nou. Prima dată am făcut bulete simple, doar din brânză dulce (sau telemea) și cașcaval. Pe urmă, pentru ca brânza să nu mi se pară fadă, am adăugat mărar, iar acum am folosit ierburi italiene, un produs 100% natural, marca Delikat, adus din țara de origine. Buletele au avut un gust excepțional, pentru că acest condiment le-a aromatizat exact așa cum îmi place mie. În așa fel încât de acum înainte, acesta va fi aromatizantul meu preferat pentru acest gen de aperitiv. Din ingredientele de mai jos am făcut 44 de bulete din cașcaval, caș sărat și ierburi italiene, cam câte 8 bucăți/porție.

Ingrediente

  • 150 grame de caș sărat
  • 150 grame de cașcaval
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 50 grame de făină albă
  • 1 lingură de ierburi italiene Delikat
  • 1 praf de sare
  • făină albă pentru modelat buletele
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit buletele

Mod de preparare

Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică.

Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția.

Când compoziția s-a uniformizat, se ia câte o linguriță din ea, se trece prin făină, se modelează biluțe și se lasă în așteptare, până la epuizarea întregii cantități.

Într-o crăticioară mică se toarnă ulei de floarea soarelui, suficient pentru a cuprinde în totalitate, biluțele puse la prăjit.

Când uleiul este încins, se pun buletele la prăjit, la foc mediu și când sunt rumenite frumos, se scot cu o paletă și se depun într-un vas prevăzut cu hârtie care să absoarbă uleiul în exces.

Sunt foarte bune, atât ca aperitiv cald, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita de legume, de post

Postat de mirela0911

Tocanita de legume, de post

Se curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete. Ceapa se curata si se taie...

Citeste continuarea

Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Postat de xana

Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora. Intr-o tigaie cu putin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:03
la 06.07.2018, 09:29
Minunate!
la 06.07.2018, 11:13
Mulțumesc frumos, Katty!
la 06.07.2018, 12:15
bune rau bulete-le astea
la 06.07.2018, 12:26
Ce-mi plac, as putea mânca non stop!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking