Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

Postat de panacris in Mancaruri de post
18 Iun 2019 | 3456 vizualizari
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

A venit vara si mi-am propus sa diversific salatele/aperitivele. De multa vreme ma tenteaza sa probez bulgurul. Dupa o documentare intensa am inceput testarile cu noul ingredient in CasaZmeilor: Bulgurul! Pentru prima reteta m-am inspirat de aici: https://www.sanovita.ro/blog/bulgur-cu-ciuperci-si-porumb/ 

Ingrediente

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri,
  • Ciuperci champignon proaspete cca. 250 g,
  • Baby porumb marinat cca. 200 g.

Mod de preparare

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

Între timp ciupercile curățate și feliate se călesc  în uleiul de floarea soarelui, la foc mediu, până ce se rumenesc ușor, apoi se asezonează de sare și piper și se lasă la răcorit.

Mini stiuleții de porumb, se taie rondele.

După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se amestecă cu ciupercile călite, porumbul marinat, până ce se încoporează toate ingredientele.

Acest preparat se poate servi ca atare, rece sau cald, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu ciuperci si porumb marinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de praz cu masline

Postat de panacris

Iahnie de praz cu masline

Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Apoi se...

Citeste continuarea

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Postat de merisor67

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 18.06.2019, 21:43
la 18.06.2019, 22:09
Asta chiar mi-ar plăcea să gust...!
la 19.06.2019, 06:33
Papa bun!
la 19.06.2019, 06:45
Aici vin la masa!
la 19.06.2019, 10:00
Pare foarte gustos!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking