Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

Postat de panacris in Mancaruri de post
18 Iun 2019 | 3573 vizualizari
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

A venit vara si mi-am propus sa diversific salatele/aperitivele. De multa vreme ma tenteaza sa probez bulgurul. Dupa o documentare intensa am inceput testarile cu noul ingredient in CasaZmeilor: Bulgurul! Pentru prima reteta m-am inspirat de aici: https://www.sanovita.ro/blog/bulgur-cu-ciuperci-si-porumb/ 

Ingrediente

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri,
  • Ciuperci champignon proaspete cca. 250 g,
  • Baby porumb marinat cca. 200 g.

Mod de preparare

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

Între timp ciupercile curățate și feliate se călesc  în uleiul de floarea soarelui, la foc mediu, până ce se rumenesc ușor, apoi se asezonează de sare și piper și se lasă la răcorit.

Mini stiuleții de porumb, se taie rondele.

După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se amestecă cu ciupercile călite, porumbul marinat, până ce se încoporează toate ingredientele.

Acest preparat se poate servi ca atare, rece sau cald, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu ciuperci si porumb marinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Postat de Constelatialeu

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari. Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt. Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga,...

Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de panacris

Ciuperci pleurotus facute tocanita

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2019, 21:43
la 18.06.2019, 22:09
Asta chiar mi-ar plăcea să gust...!
la 19.06.2019, 06:33
Papa bun!
la 19.06.2019, 06:45
Aici vin la masa!
la 19.06.2019, 10:00
Pare foarte gustos!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking