Ingrediente
- 200 gr dovleac
- 1 bucata sfecla rosie
- 2 morcovi
- 1 cana bulgur (cus-cus)
- sare
- 3 linguri ulei masline
- 1 cana apa
- 1 lamaie
Mod de preparare
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.
Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.
Cu morcovii procedam la fel .
Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.
Intre timp pregatim bulgurul astfel : la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .
Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.
Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .
Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|