Ingrediente
- Pentru supa:
- · 1 ceapa
- · 1 lingura bulion
- · 2 linguri ulei
- · 1,5 l apa fierbinte
- · 1/2 pahar cu taitei sau paste
- Pentru perisoare:
- · 200 g carne tocata
- · 2 linguri de bulgur fin
- · sare, piper, boia de ardei
- · faina
- Pentru dres ciorba:
- · 1 ou
- · 1 pahar cu iaurt (200 ml)
- · 1 lingura cu faina
Mod de preparare
Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina.
Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga bulionul iar apoi se toarna 1,5 l de apa fiarta. In supa fiarta punem perisoarele. Lasam sa clocoteasca 4 minute, dupa care adaugam si taiteii. Ciorba se lasa la fiert pana cand se inmoaie pastele iar chiftelutele sunt gatite.
Pentru a pregati sosul, amestecam intr-un bol oul cu iaurt si faina, apoi adaugam in fir subtire din ciorba amestecand continuu. Oprim focul, lasam ciorba 3 minute sa se limpezeasca apoi o dregem cu sos.
Se condimenteaza ciorba cu sare si menta uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|