Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

Postat de Caty in Ciorbe
16 Aug 2022 | 7662 vizualizari
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • O felie telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel, marar si leustean
  • 500ml bors de putina proaspat umplut sau dupa gust
  • 2 rosii decojite si taiate cubulete
  • Sare
  • Pentru perisoare
  • 700g cotlet de porc tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri cu gris
  • piper negru macinat
  • Pentru taitei
  • 1 ou
  • un varf cutit sare
  • frunze de patrunjel tocate marunt
  • Faina cat cuprinde pentru un aluat vartos

Mod de preparare

Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt legumele aproape fierte

Intre timp ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea tocata cu oul, sarea, grisul si patrunjel tocat marunt, presuram putin piper negru, apoi formam bilute mici, umezind mainile din cand in cand cu apa

Le dam drumul pe rand in supa care fierbe. Punem si rosiile tocate si lasam sa mai fiarba inca 20 minute. Intre timp gustam de sare.

Avem timp sa pregatim si taiteii. Batem oul cu sare, adaugam faina treptat si framantam un aluat vartos.

Presaram faina pe blatul de lucru si pe aluat, apoi intindem cu sucitorul pana facem o foaie subtire pe care o  taiem fasii late de trei degete, Suprapunem cate trei fasii si taiem cat putem de subtire.

Dupa cele 20 minute punem borsul de putina fierbinte. Lasam sa dea din nou la fiert si adaugam  jumatate din taiteii facuti. Mai fierbem 10 minute la foc mic si la final mai punem verdeata tocata marunt

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pasare cu multe legume

Postat de merisor67

Ciorba de pasare cu multe legume

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert.  Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2022, 10:59
Buna!
la 17.08.2022, 16:40
Delicioasa, eu mananc taiteii, verisoarele le donez
la 17.08.2022, 18:38
Gustoasă ciorbiță...!
la 17.08.2022, 20:01
la 17.08.2022, 21:32

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking