Ingrediente
- 500 g carne tocată amestec
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- 1 păstârnac
- 1 cartof mare
- pătrunjel proaspăt
- un praf de cimbru uscat
- 4 gălbenuşuri
- 200 ml lapte dulce
- 200 ml smântână de gătit
- oţet
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.
Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă.
Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.
Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.
Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă). Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.
Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|