Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
30 Oct 2014 | 10771 vizualizari
Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice

Am avut pusa la congelat o punguta cu ciuperci salbatice tocate mai marunt. De la inceput cand le-am pus la pastrare destinatia lor era sortita pentru perisoare. Ciorba o prezint in una din farfuriile vechi traditionale ramasa mostenire de la bunica Irina din Salaj

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 150 ml smantana
  • 150 ml iaurt grecesc
  • zeama lamaie -optional
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Perisoare
  • - 700 gr carne tocata vita+ porc
  • -300 gr ciuperci salbatice tocate
  • -2 oua
  • -1 ceapa verde
  • -1 felie gogosar
  • - patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -2-3 linguri pesmet

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele .

Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati .

Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt.

Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va ungeti palmele si formati mici perisoare pe care le asezati pe o planseta .

Cand legumele sunt fierte pe jumatate [ dupa 10-15 minute ]adugati perisoarele din carne si ciuperci .

Puneti si orezul la fiert in  ciorba .

dupa ce ati pus perisoarele este suficient ca ciorba sa mai fiarba maxim  10 minute .

Diluati smantana amestecata cu iaurt cu zeama calda din ciorba .

Puneti lactatele in oala amestecand usor .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie si serviti ciorba asezonata cu multa verdeata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata

Postat de Valclaudia

Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...

Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de aliliana

Bors de miel

Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs.  Am pus pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 09:02
la 30.10.2014, 09:11
Foarte buna!
la 30.10.2014, 09:12
ce bun
la 30.10.2014, 09:14
Buna ciorbita!!
la 30.10.2014, 09:15
ce bunatate de ciorbica

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking