Bulion de rosii cu ardei capia copt

Postat de Ina in Bulion
10 Aug 2019 | 9054 vizualizari
Bulion de rosii cu ardei capia copt

Deoarece prima transa de rosii a fost cam mica, am adaugat la bulion si ardei capia copt, rezultatul fiind deosebit de aromat iar culoarea de invidiat . 

Ingrediente

  • 1 galeata si jumatate de rosii diverse soiuri
  • 1,5 kg ardei capia copt ( curatat de cotoare si coaja )
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 3-4 crengute cu cimbru
  • 2 linguri cu cimbru maruntit
  • o lingurita cu mix de piper boabe ( rosu, negru, verde, alb )
  • o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute )

Mod de preparare

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.

Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta. 

Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta de ardei copt. 

Am pornit focul si am lasat sa fiarba pana ce a scazut cca. un sfert din cantitate. Adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Adaugam si 3-4 crengute cu cimbru proaspat. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe tot parcursul fierberii, pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului. 

Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este cea dorita.

Indepartam crengutele de cimbru.

Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde. Capacele le-am fiert in apa 2 minute.

Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si  doar sterse cu prosop de unica folosinta ) 

Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele. 

Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit ) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii cu ardei capia copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Zacusca de ciuperci

Postat de ony

Zacusca de ciuperci

Pui uleiul la incins,apoi adaugi ceapa tocata si lasi sa fiarba bine ,pana iese uleiul deasupra;apoi adaugi ciupercile taiate de mana, ca sa iaba un aspect frumos in zacusca; dupa ce si acestea...

Citeste continuarea

Mancare de ardei copt cu aripioare

Postat de Ina

Mancare de ardei copt cu aripioare

Aripile de pui se oparesc in apa clocotita, apoi se pun la calit in putin ulei cu apa. Se adauga ceapa si morcovul taiate rondele fine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2019, 19:42
Tare bun trebuie să fie...!
la 10.08.2019, 19:47
la 10.08.2019, 19:51
bun bun
la 10.08.2019, 19:55
la 10.08.2019, 20:52
Pfffff, o nebunie, tot așa cu găleata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking