Ingrediente
- cca. 250g malai
- 1 lingurita de sare
- cca. 1,4 l - 1,5 l apa
- branza sarata (daca aveti branza de burduf e perfect)
- aprox. 150 g cascaval afumat
- 10 oua de prepelita (sau 2-3 de gaina)
- 1 lingura de unt
Mod de preparare
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.
Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita.
Lasam la fiert la foc mic inca 10-15 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.
In acest timp se da cascavalul pe razatoarea mare sau mica, depinde cum va place.
Ungem o tava sau un vas cu unt, se adauga 1/2 din cantitatea de mamaliga, se presara branza sarata deasupra, se acopera cu 1/2 din cantitatea de cascaval afumat, se adauga restul de mamaliga, inca un strat de branza, putin cascaval, ouale si restul de cascaval.
Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 15-20 de minute pana cand ouale sunt facute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|