Bulzul Godina

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
28 Feb 2016 | 3887 vizualizari
Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in general, ma atrag provocarile oarecum iesite din tipare, astfel incat, am pregatit cu dedicatie speciala acest bulz. De ce bulz? Fiindca mi-a inspirat cam acele atribute pe care le vad eu in Marian Godina. Un preparat simplu, (exact ca el, un om simplu, obisnuit), cu gust, cu traditie, si totusi reinventat prin modalitatea de pregatire, cu atingeri picante (o boia iute vinovata), capabil "sa  bata" preparate, sa zicem, superioare, exclusiviste. Intr-un cuvant, un bulz indraznet si de nerefuzat!  

Ingrediente

  • pt mamaliguta
  • 200 gr malai
  • un praf sare
  • apa
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza cheddar
  • 100 gr branza de burduf
  • patrunjel verde
  • 30 gr bilute mozzarella
  • 1 carnat afumat de casa
  • 200 gr bacon cuburi
  • 4-5 ciuperci
  • paprika afumata iute
  • sare
  • 3 oua

Mod de preparare

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.

Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.

Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.

Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele. 

Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.

Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulzul Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Ciuperci cu smantana si marar

Postat de RuxyRux

Ciuperci cu smantana si marar

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...

Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2016, 16:57
Mamaaaa! Cate branzeturi ai folosit! Sa mor si alta nu, de pofta!! pt mine carnurile pot sa lipseasca, dar branzeturile desavarsesc preparatul...
la 28.02.2016, 16:57
Da ce de bunătăți are Bulzul Godina !
la 28.02.2016, 17:04
Pe bune daca nu poftesc la muraturile alea, nu ca restul nu arata tare atragator si apetisant...
la 28.02.2016, 17:09
Bietul Godina, l-ai pus la fiert, sa se bata si la sfarsit i-ai tras cu muratura
la 28.02.2016, 17:12
Incredibil ce ai facut tu aici
Stiam de cand ai zis ca-ti place provocarea asta ca ai sa vii cu ceva deosebit,special.
Felicitari Laura,ma uimesti mereu cu inventivitatea ta
Pe mine nu m-a inspirat deloc aceasta provocare,de altfel recunosc ca nici de Godina asta nu stiu prea multe

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking